Een ontspanningsmassage is een zachte vorm van massage.

Zoals de naam al aangeeft, heeft deze massage tot doel ontspanning te bieden aan de spieren, het lichaam en de geest. We hebben allemaal tijd nodig om te ontspannen en even los te komen van onze dagelijkse beslommeringen. Ontspanningsmassage richt zich op algemene ontspanning, verlichting van spierspanning en het verbeteren van de bloedsomloop. Het belangrijkste doel van deze massage is om u, als klant, te helpen ontspannen. Dit biedt een welkome afwisseling van de dagelijkse sleur en stelt u in staat te herstellen van de stress. Tijdens de massage worden de spieren en de huid verwarmd, waardoor de bloedvaten zich verwijden en de doorbloeding toeneemt. Ontspanningsmassage in het bijzonder kan leiden tot verlichting van pijnklachten. De massage brengt het lichaam in een diepe staat van ontspanning. Het resultaat is een verbeterd evenwicht tussen lichaam en geest, inspanning en ontspanning, en een betere balans van de energie in het lichaam. Ontspanningsmassage stimuleert het zenuwstelsel, met name het deel dat verantwoordelijk is voor rust en herstel, verbeterde spijsvertering en diepere ademhaling. Hierdoor kan ontspanningsmassage ook bijdragen aan stressvermindering, het verminderen van angst en depressie.

Effecten van ontspannings massage

* Betere balans
* Stress verminderen
* Bloedsomloop verbeteren
* Angst en depressie verminderen
* Soepele spieren
* Weerstand verbeteren
* Pijnklachten verminderen
* Goed voor het immuunsysteem
* Spierkrampen verminderen

Ayurvedische Massage

Een Ayurvedische massage kan een uitstekende manier zijn om stress te verminderen. Deze eeuwenoude massagevorm vindt zijn oorsprong in India.

Een Ayurvedische massage is een holistische, natuurlijke Indiase massagetherapie die tot doel heeft evenwicht en harmonie in het lichaam te bevorderen. Bij een Ayurvedische massage worden verschillende massagetechnieken toegepast, waaronder reflexologie, aromatherapie, acupressuur en mudra.

De Ayurvedische massage is een specifieke vorm van massage die wordt uitgevoerd met behulp van sesamolie, warme kruidenkompressen en andere natuurlijke oliën zoals kokosolie. Het helpt bij het verwijderen van giftstoffen uit het lichaam en stimuleert het immuunsysteem. Deze massagebehandeling is ontworpen om de cliënt te helpen een evenwicht te bereiken tussen lichaam, geest en ziel. Tijdens de behandeling ervaart de persoon lichte, ritmische en vloeiende bewegingen, bedoeld om zachtjes de spieren en andere lichaamsweefsels te stimuleren.

Het bevorderen van het zelfgenezend vermogen en het herstellen van de balans in het lichaam zijn de voornaamste doelen van de Ayurvedische massage. Dit kan helpen bij diverse gezondheidsklachten, zoals:"

Effecten van Acupressuur en Mudra

* Stress verminderen
*Het stimuleren van een jongere huid
* Het versterken van het immuunsysteem
*Het verminderen van gewrichtsklachten
*Gewichtsverlies
*Verlagen van de bloeddruk

Chinese Massage

Chinese massage is een eeuwen oude traditionele massage techniek die is gericht op de energiestromen door het lichaam. Chinese massagetechnieken gebruikt – zoals kneden, rollen en het bewerken van specifieke drukpunten om zo jouw lichaam weer in goede conditie te brengen.

 De Chinese massage helpt bij het verminderen van stress, gespannen spieren en zorgt voor een algeheel gevoel van ontspanning.

Het helpen ontspannen van je spieren en het stimuleren van je bloedsomloop en de Chinese massage richt zicht op specifieke drukpunten in het lichaam , waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en jouw lichaam kan starten met haar eigen helingsproces

Goed om te weten – Gedurende een Chinese massage is het niet nodig om je kleren uit te trekken en zal er ook geen olie worden gebruikt. toch wordt het aangeraden om loszittende kleding te dragen want dan heb je tijdens de massage geen last van knellende of strakke kleding.

Westerse Massage

Westerse massage, vaak aangeduid als Zweedse massage, is ontwikkeld in het Westen. Deze massagevorm kenmerkt zich door langzame, vloeiende bewegingen over de spieren, vaak gecombineerd met kneden en wrijven. Tijdens de massage wordt een soort olie of lotion gebruikt om wrijving te verminderen en de huid soepel te maken. De focus van deze massage ligt op de spieren en het weefsel onder de huid. Het kan helpen om spierspanning te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en stress te verminderen.

Westerse massage maakt vaak gebruik van technieken zoals;
* Effleurage :
Lange, vloeiende, ritmische strijkbewegingen over de spieren om te bloedcirculatie te verbeteren en spanning te verminderen
* Pestrissage :
Kneden en wrijven van de spieren om spanning en stress te verminderen. Pestrissage is een massagetechniek die diepe druk uitoefent op de onderliggende spieren.
*
Frictie :
Diepe , cirkelvormige bewegingen om de spieren los te maken en de doorbloeding te verbeteren.
*Tapotement :
Ritmisch kloppen op de de spieren om spanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Klachten Behandeling

Klachten kunnen erg vervelend voor uw lichaam en gemoedstoestand zijn. Het is daarom erg nuttig om regelmatig een massage te boeken bij Sushila ontspanning massage.

klachten die behandeld worden
* Burn-out en stress
* Vermoeidheidsklachten
* Pijnlijke vastzittende spieren
* Schouder en Nekklachten
* Rug klachten
* Overbelasting
* Voet klachten

Klachten behandeling door massage zijn doorgaans op de eerste plaats gericht op het ontspannen van de spieren. Er is aandacht voor het verlichten van pijn in gewrichten en het verbeteren van de flexibiliteit van het hele lichaam. Bij klachten behandeling, met behulp van massage, bespreek ik eerst alle klachten met de klant, zo probeer ik niet alleen de klachten op te lossen maar probeer ik ook de oorzaak te verminderen.

klachten behandeling niet geschikt voor:
* Met hart problemen
* Zwaar medicijnen gebruikt ( zoals bloed verdunning )
* Huid problemen

Zwangerschap Massage

Een zwangerschap massage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam in rap tempo en kan je last krijgen van ongemakken. Een zwangerschap  massage kan de klachten verminderen. De voordelen van een zwangerschap massage is niet alleen ontspannen maar kan ook veel lichamelijke voordelen hebben.

zwangerschap massage
* Het verhoogt je mentale gezondheid : Tijdens een massage maakt je lichaam meer Oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stress hormonen wordt juist lager door een massage. Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress ? Dan kan zwangerschap massage een uitkomst zijn. Je slaapt beter : Een zwangerschap massage kan je slaap ritme flink verstoren. Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper.
* Het verlicht pijnklachten  : Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren. Hierdoor kan je last krijgen van rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn. Je houdt minder vocht vast : veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. vooral tijdens de laste maanden kan je hier last van hebben. Een zwangerschap massage zorgt voor een beter vocht afdrijving
* Het verbetert je bloedcirculatie. Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en voor verlichting van spataderen.
*Het versterkt je weerstand : Door een massage slaap je beter, maak je positieve hormonen aan een heb je een betere bloedomloop. Dit alles zorgt voor sterke immuunsysteem: je wordt minder snel ziek
* Het verkleint de kans op een vroeggeboorte : Een zwangerschap massage verkleint de kans op een vroeggeboorte. Daarnaast zorgt een massage voor een lagere kans op complicaties bij je baby na de bevalling.

Goed om te weten !

Het eerste trimester kan niet gemasseerd wordt, de kans op een miskraam is in deze periode groter (Het is niet aangetoond dat massage deze kans vergroot).

Vanaf het Tweede Trimester is goed om de zwangerschap massage te nemen.

Er zijn een aantal situaties waarin je een massage beter kunnen uitstellen tot na je zwangerschap.

Bijvoorbeeld als je last heb van :
last van:
* Hoge bloeddruk
* Diabetes
* Trombose
* Spataderen
* Hart klachten
* Koorts

Massage na de bevalling : Je lichaam  heeft tijdens de bevalling een knap staaltje werk verricht. Het heeft tijd nodig om te herstellen. Dit ontzwangere duurt ongeveer negen maanden. Een massage kan het herstelproces een handje helpen. Het stimuleert de bloedomloop, waardoor je lichaam sneller voorzien wordt van de benodigde zuurstof en voedingsstoffen ook massage helpen om je hormoonspiegel in balans te brengen.

Baby Massage

Baby massage is afkomstig uit (India). Daar worden baby’s dagelijkse door hun moeder gemasseerd als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Een ritmische massage waarin je liefdevol en aandachtig met je baby bezig bent. Het is goed voor de baby en leuk om te doen.

Let op : De massage van een baby van 3 maanden is heel anders dan een kindje van 6 of 9 maanden of nog ouder.

Wat zijn de voordelen voor baby massage : Zowel voor je baby als voor jezelf is een babymassage een ontspannende manier van aandacht hebben voor elkaar. Baby massage is heel goed voor de gezondheid en ontwikkeling van je baby. Door de massage worden de zintuigen van kind geactiveerd. Voelt je baby zich geborgen en ontspannen. Ook stimuleert de massage om darmkrampjes te verminderen.
Veel baby’s slapen heel goed na de massage.
Voordelen baby massage
* Minder huilen of onrustig  zijn
* Beter slapen
* Minder krampjes of constipatie
* Minder pijn bij doorkomende tandjes
* De ontwikkeling van de hersenen
* De lichaamsgroei
* De ademhaling
* Het immuunsysteem

Kindermassage

Kindermassage is zeer geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. Door regelmatig kindermassage toe te passen, kunnen kinderen gemakkelijker ontspannen en wordt hun hoofd vrij van alle indrukken.
Kindermassage richt zich op het verminderen van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Hierdoor kan het natuurlijke evenwicht van energie in het lichaam worden hersteld.
Kindermassage is een gezonde en doelgerichte vorm van massage. Het kan kinderen van alle leeftijden helpen om klachten en spanningen te verminderen, wat leidt tot een verbeterde concentratie, zelfvertrouwen, plezier en innerlijke rust.

voordelen kindermassage
* De massage laat uw kind heerlijk ontspannen, wat resulteert in een diepere en rustigere slaap.
* Het helpt uw kind om zich te gronden en echt bewust te worden van zijn/haar lichaam.
* Het vergroot het lichaamsbewustzijn en het zelfvertrouwen van uw kind.
* Het bevordert de spierontwikkeling, groei, motorische vaardigheden, doorbloeding en ademhaling van uw kind.
* Het heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen.
* Het stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes.
* De vrijgekomen oxytocine zorgt ervoor dat slechte eters weer trek krijgen in voedsel.
* Het verbetert de sociale interactie en bevordert zorgzaamheid voor de omgeving.
* Het kind vertoont minder agressief gedrag.

Indiase Hoofdmassage

Indiase hoofdmassage is een hoofdhuidmassage gebaseerd op Ayurvedische helingstechnieken. Deze massage wordt ook  Champi-massage of Shiro Abhyanga massage genoemd. De Indiase hoofdmassage is een ‘Dynamische’ massage met afwisselend zachte en stevige handelingen. In deze massage wordt gebruik gemaakt van kneden, kloppen, drukpunten ( Marmapunten ) en zachtjes aan de haren trekken. De Indiase hoofdmassage is een massage waar het hoofd gemasseerd wordt met veel olie. Er zijn veel mensen die last hebben van stress, vermoeidheid, slaap problemen, hoofdpijn, spanning, denken , piekeren, onrustigheid en concentratie problemen. Dus het is belangrijke om dat hoofd zo ontspannen mogelijke te houden. Daarom is heel belangrijke om je hoofd te laten masseren.

Wat zijn de voordelen van hoofdmassage
* Ontspannen
* Goed tegen de hoofdpijn
* Gezond voor hoofdhuid
* Je wordt er rustig van
* Je haar groeit beter
* Het is goed voor huid en haar
* Verminderd vermoeidheid
* Goede nachtrust
* Goede doorbloeding en energiestroom
* Verminderen van lichamelijke en en geestelijke gevolgen van stress.
* De hoofdmassage zorgt voor diepe ontspanning
* Het verlicht pijn en stijfheid.

Haar Behandeling met Olie en Massage

Haaruitval komt veel voor en is vervelend voor iedereen. Haaruitval bij mannen wordt gezien als een normaal verschijnsel dat hoort bij ouder worden. Als haaruitval echter al op jongere leeftijd zichtbaar wordt vinden veel mannen dat niet fijn.

Bij vrouwen komt haaruitval  na de bevalling voor. Haaruitval na de bevalling is heel normaal. Ongeveer de half van de vrouwen krijgt er last van. De oorzaak ligt bij je hormonen, die ervoor zorgen dat je tijdelijk minder haar verliest als je zwanger bent. Na de  bevalling worden je hormoon levels weer normaal en vallen de haren als nog weer uit.

Daarom is haar behandeling met olie en hoofdmassage  belangrijk en stimuleert je  haargroei , eigenlijk is een hoofdmassage met haarolie niet alleen heerlijk maar heeft ook vele voordelen.

Als je mooi vol en glanzend haar wilt of de haargroei wil stimuleren dan zou een hoofdmassage met haar olie onderdeel moeten worden van je haar verzorgingsritueel.

Waarom een haarolie met hoofdmassage ?
* Het stimuleert de bloedomloop, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de haar follikels worden toegevoerd. Dit stimuleert de haargroei en gaat haaruitval tegen.
* Het helpt om de hoofdhuid te ontgiften van gifstoffen die zich daar ophopen door het stimuleren van de lymfecirculatie. * Aangetoond is dat een massage kalmerend werkt, het vermindert onrust en stress. * Het zal de ontspanning bevorderen wat je lichaam helpt beter te functioneren.
* Het helpt je beter te slapen.

Goede ( beste) haarolie voor je haar en hoofdhuid zijn :
* Hibiscus olie
* Fenegriek olie
* Amal olie
* Neem olie
* Brahmi olie

Deze oliën kunnen gebruikt worden voor alle haartypes. Voor optimaal resultaat, wordt aangeraden om ze tweemaal per week te gebruiken in combinatie met een ontspannende hoofdmassage, naast het masseren van de hoofdhuid.

Let op : Wat is de oorzaak van haaruitval.

Hoofd-Gezicht-Schouder-Nek Massage

Deze massage brengt de circulatie weer op gang waardoor je energie weer in balans komt. Een Hoofd-Gezicht-Schouder en Nek massage kan helpen om stress te verminderen en de spieren te ontspannen. De massage heeft zijn uitwerking op alle delen van het lichaam en op je geest en zal spanningen verminderen. Het Hoofd-Gezicht-Schouder en Nek massage zijn een gebied waar veel spanning wordt opgeslagen bij psychische of fysieke overbelasting. Deze massage kan verlichting bieden bij stress gerelateerde klachten zoals Hoofdpijn, Nekpijn, Schouderpijn.
Een massage waarbij alle aandacht gericht is op je hoofd, gezicht, schouder en nek. Door het gebruik van zacht tot stevige strijkingen en knedingen worden  pijnlijke en stijve spieren losgemaakte waardoor klachten verdwijnen. De massage zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en botten, pezen en weefsels flexibel blijven. Daarnaast zorg deze massage voor beter bloedcirculatie waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Rug Massage

Wanneer je last hebt van rugpijn  kan een massage verlichting geven. Omdat er bij rugpijn sprake kan zijn van spieren die verkrampen of stijf zijn, zorgt een massage voor ontspanning van de spieren . Een rug massage kan als gewoon ontspanning en onthaasting het goed doen.  Onze rug is immers een zeer belangrijk element dat steun geeft aan ons lichaam  en belangrijk spiergroepen van nek en schouders.
Bij een rug massage wordt vooral de focus gelegd op de rug en omringende spieren zoals schouders en nek. Door het harde kneden worden de spieren losgemaakt  en afvalstoffen afgevoerd.
Het masseren van de rug zal niet alleen rugklachten verminderen maar zal ook zorgen voor een betere bloedsomloop en een ontspannend gevoel.
Een rug massage biedt heel wat voordelen zowel lichamelijke als geestelijk . Regelmatige massage zorgen er zelf voor dat uw algemene gezondheid verbeterd omdat het uw immuunsysteem versterkt.

Voetmassage

Voetmassage geeft veel ontspanning.
Door de voeten te masseren worden gespannen spieren losgemaakt en wordt de bloedcirculatie verbeterd  en het geeft een gevoel van rust en welzijn. Het kan helpen stress en angst te verminderen.
Bij regelmatig van een voetmassage te genieten kun je de gevolgen van een depressie zoveel mogelijk verminderen.
Voordelen van een voetmassage zijn :
* Het verbetert de bloedcirculatie
* Tijdens een voetmassage kom je tot rust
* Een voetmassage verlaagt de bloeddruk
* Een voetmassage is gewoonweg heerlijk
* Een voetmassage geneest spierpijn snel
* Een voetmassage vermindert de gevolgen van een depressie

Sushila ontspanning massage
0637476151
Leeuwerik 22
1606 CC - Venhuizen