Senior Yoga

Yoga wordt wel een van de beste vormen van lichaamsbeweging voor volwassenen genoemd. Yoga les verbetert de flexibiliteit en evenwicht en kan  kracht vergroten en humeur verbeteren. Het is belangrijk om fysieke activiteit in onze dagelijkse routines op te nemen om een gezonde levensstijl te behouden.  Met pensioen gaan is het perfecte moment om wat nieuwe dingen te proberen en gezondere gewoonten aan te leren waar u in uw werkende jaren misschien nog geen tijd voor heeft gehad.

Voordelen van Yoga voor Senioren :
Sterkere botten :
Yoga voor senioren kan het ontstaan van osteoporose helpen voorkomen.
Verminderde stress :
Yoga biedt een ontspannende manier om de spanning die je in je lichaam vasthoudt los te laten, vooral in je schouders. Het is bekend dat het helpt bij het verlichten van een deel van de stress die leidt tot hoge bloeddruk.
Yoga helpt ook angst te verminderen, uw hartslag en bloeddruk te verlagen en gemakkelijker te ademen.
Verbeterde slaapgewoonten :
Omdat yoga  voor oudere  ontspannend kan zijn, vertellen veel mensen dat ze langer en gezonder slapen.
Verbeterde balans, flexibiliteit, mobiliteit en kracht :
De langzame, afgemeten bewegingen die bij yogahoudingen betrokken zijn, kunnen leiden tot een betere balans en beweging, wat ook vallen kan  voorkomen. Omdat vallen de belangrijkste oorzaak van letsel onder senioren is, helpt yoga u de hulpmiddelen te bieden die u nodig heeft om uw mobiliteit te verbeteren, zodat u zich veiliger kunt verplaatsen.
Verklein het risico op depressie :
Yoga is een stemmingsbooster. De combinatie van beweging, ademhaling en meditatie kan een algeheel gevoel van welzijn creëren.

Kinder Yoga

Yoga voor kinderen kan ontzettend veel voordelen hebben waar een kind baat bij heeft.

De yoga houdingen gecombineerd met diepe en gecontroleerde ademhaling leert kinderen hun hoofd rustig en leeg te maken en zich alleen op de houding te focussen.
Kinderen leren zichzelf waarderen, om te gaan met spanningen en met angstige dromen en onzekerheden.
Het bevordert de creativiteit.
Yoga voor kinderen is goed omdat het ze helpt om van spanningen in zowel het lichaam als in het hoofd af te komen,
In hun jonge leventjes kunnen er al verschillende stressfactoren zijn die zich gaan nestelen in het lichaam of hun hoofd door te piekeren over bijvoorbeeld het goed moeten presteren door verwachtingen van anderen zoals ouders/ verzorgers, vriendjes en vriendinnetjes. Ook op school is er vaak al sprake van prestatiedruk.
Voordelen van kinder yoga :
Kinderen kunnen werken aan hun zelfvertrouwen.
Yoga leert kinderen namelijk om vol te houden, geduldig te zijn en naar een doel toe te werken, Als een bepaalde houding lukt, wordt het zelfvertrouwen vergroot.
De verschillende oefeningen en meditaties zorgen ervoor dat een kind bewuster van zijn eigen lichaam wordt, dat is ook belangrijk voor zelfvertrouwen.
Het verhoogt het bewustzijn en het concentratievermogen.
De yoga houdingen gecombineerd met diepe en gecontroleerde ademhaling leert kinderen hun hoofd rustig en leeg te maken zich alleen op de houding te focussen.
Kinderen leren zichzelf waarderen, om te gaan met spanningen en het hebben van angstige dromen en onzekerheden. Het bevordert de creativiteit.
Door de rust in hun hoofd krijgen kinderen de ruimte om allerlei dingen te verzinnen en te creëren. Door uit te proberen komen ze tot allerlei creatieve houdingen en worden ze fantasierijker.
Het bevordert een goede houding, een rechte rug, soepele spieren en sterke botten.
De meditatie oefeningen zorgen voor een beter concentratievermogen.,